Despre noi

Să ne cunoaștem mai bine

Istoric

Din anul 2000, cabinetul EURO-OPTICS oferă servicii de oftalmologie și optică medicală. Dezvoltarea lui până în prezent a rămas fidelă intenției inițiale, aceea de a fi un ambulator de specialitate bine dotat, cu aparatură de ultimă generație, în care fiecarui pacient să i se acorde timp și îngrijiri de calitate.

La început, alături de consultațiile de oftalmologie generală, a fost acordat un interes sporit prescrierii de lentile de contact moi. Folosirea întregii palete de produse disponibile pe piață, în scop refractiv, cosmetic sau terapeutic, în deplin acord cu particularitățile pacientului, a adus cabinetului o clientelă fidelă și recunoaștere. Achiziţia de aparatură suplimentară a permis curând abordarea lentilelor speciale, moi și rigide, mai recent şi hibride, pentru corecția vederii în cazurile de keratoconus și după chirurgia corneei. Un domeniu special de interes a fost și ortokeratologia. Corecția miopiei cu lentile rigide de noapte a reprezentat o premieră în Romania, inițial folosind lentilele unui firme partenere din Israel iar apoi lentile de concepție americană și japoneză. În timp, mai mulți colaboratori s-au specializat și au primit certificare în acest domeniu.

Continua îmbunătăţire a dotării tehnice a completat gama serviciilor pentru toate vârstele şi a atras colaboratori de calitate. Cooptarea doamnei doctor Arghirescu a adus nu numai un plus de experiență ci și creşterea accesibilității consultațiilor, prin intrarea în contract cu asigurările de sănătate publice.  Contractul cu CASAOPSNAJ a fost preluat de doamna Dr. Rodica Moraru, astfel ca toţi pacienţii cabinetului să poată beneficia de continuitatea unei ingrijiri de calitate in aceleasi conditii şi după plecarea doamnei doctor Arghirescu în Franţa.

În prezent cabinetul asigură consultații atât în regim privat cât și cu bilet de trimitere, investigații complete pentru toate grupele de vârstă,cu pachete dedicate diverselor afecțiuni ( glaucom, keratoconus, ochi uscat, controlul miopiei, etc,) dispensarizarea bolilor oculare cronice și servicii de optică medicală, pentru finalizarea corecției optice prescrise. Colaborarea de durată cu alte clinici de înaltă ținută ne permite orientarea țintită a pacienților, pentru rezolvarea deplină a cazurilor care necesită tratamente chirurgicale.

Voluntariat

Medicii cabinetului au organizat cu entuziasm acţiuni de educaţie şi screening pentru şcoli şi grădiniţe, precum şi traininguri individuale pentru colegii (rezidenţi şi tineri specialişti) interesaţi de prescrierea lentilelor de contact.

societatea-romana-de-oftalmologie_75

Societatea Română de Oftalmologie

soe-european-society-of-ophthalmology_75

Societatea Europeană de Oftalmologie

societatea-romana-de-lentile-de-contact_75

Societatea Română Lentile de Contact

eclso_75

Societatea Europeană de Lentile de Contact

Lentilele Paragon CRT

menicon-75

Menicon Z-night

Dotări

Investim în tehnologie modernă

De la deschidere, dotarea tehnică a cabinetului a fost îmbogățită continuu. În primii ani s-au achiziţionat aparate suplimentare dedicate depistării și urmăririi  keratoconusului și  glaucomului, precum şi adaptării de lentile de contact speciale       (perimetru, topograf, pahimetru, ecograf A, înregistrare digitală de imagine etc).

În anul 2010 a fost elaborat un proiect de accesare de fonduri europene pentru achiziții de aparatură de ultimă generație, care a permis extinderea ofertei către toate grupele de vârstă : investigații de precizie atât în boli ale vârstei a treia : tonometru non-contact pentru screening al presiunii intraoculare, OCT de pol anterior și posterior, cu fotografie digitală integrată (pentru glaucom, degenerescență maculară legată de vârstă, etc) cât și refractometru dedicat screeningului viciilor de refracție și al strabismului la copiii mici. Proiectul a fost aprobat în 2012 şi implementat cu succes.

Echipa permanentă

Consultaţii cu bilet de trimitere

Dr. Rodica Moraru

Medic specialist oftalmolog

Adriana Ciobanu

Asistent medical generalist

Colaboratori

Consultaţii și investigații în regim privat

Dr. Camelia Constantin

Medic primar oftalmolog

Dr. Rodica Moraru

Medic specialist oftalmolog

Dr. Ioana Lazariuc

Medic specialist oftalmolog

Dr. Simona Radu

Medic primar oftalmolog

Suntem deschiși și colaborărilor

ALĂTURĂ-TE ECHIPEI NOASTRE!